Rababerkage
Rabarberkage
Ingredienser
- 4 æg
- 50 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 50 g flydende margarine
- 2 dl minimælk
- 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
- 125 g Perfect Fit, Atwel eller andet
- søde- og bagemiddel
- 3 tsk. bagepulver
- Fyld
- 300 g rabarber
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. stødt kanel
- 25 g mandelflager eller -splitter
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker. Rør margarine og mælk i, mens der piskes. Bland mel, sødemiddel og bagepulver og sigt det i dejen, og rør det sammen. Hæld dejen i en smurt lille bradepande ca. 22 x 30 cm.
Skyl rabarberne og snit dem i ca. 1 cm. stykker, og fordel dem på dejen. Drys sukker, kanel og mandelflager over. Bag kagen ved 200° C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.
Servering
Server rabarberkage til kaffe eller te til mellemmåltid. Kagen kan også serveres til dessert med en kugle is til.