Udskriv denne side

Rababerkage

Rabarberkage

  • Dessert, Kager
  • Pr. stk.: Energi 525 kJ, 13 g kulhydrat, 4,5 g fedt
  • 20 stykker

Ingredienser

  • 4 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g flydende margarine
  • 2 dl minimælk
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 125 g Perfect Fit, Atwel eller andet
  • søde- og bagemiddel
  • 3 tsk. bagepulver
  • Fyld
  • 300 g rabarber
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 25 g mandelflager eller -splitter

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker. Rør margarine og mælk i, mens der piskes. Bland mel, sødemiddel og bagepulver og sigt det i dejen, og rør det sammen. Hæld dejen i en smurt lille bradepande ca. 22 x 30 cm.

Skyl rabarberne og snit dem i ca. 1 cm. stykker, og fordel dem på dejen. Drys sukker, kanel og mandelflager over. Bag kagen ved 200° C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server rabarberkage til kaffe eller te til mellemmåltid. Kagen kan også serveres til dessert med en kugle is til.